Széchenyi Terv Plusz

Pályázat

 

 

Megkezdődött a Chem-System Kft komplex fejlesztése

2022 / 03 / 01

 

A Chem-System Kft. nyíregyházi telephelyén megkezdődött az „Tisztítószer gyártási technológia fejlesztése a Chem-System Kft-nél” című projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében elnyert 70% támogatási arányú, 124,6 millió forint európai uniós támogatás segítségével.

 

A Chem-System Kft-t 2016-ban magyar magánszemélyek alapították tisztítószerek nagykereskedelmi forgalmazása céljából. A társaság 2017-ban létrehozta saját üzemét, melyben 2018-tól saját gyártású termékeket gyárt.

 

A fejlesztés célja alapvetően egy olyan gyártási kapacitás fejlesztése, mely a koronavírus-járvány elleni védekezés szempontjából is releváns termékek gyártását teszi lehetővé, azonban a fejlesztés nem csak a korona vírus szempontjából fontos, hanem más egyéb járvány szempontjából is releváns fejlesztés. Mind az intézményihigiéniai (egészségügyi intézmények, oktatási intézmények) piacon, mind az élelmiszeripari piacokon belül egyre magasabb az igény a minőségi higiéniai termékekre, amelynek a megrendelési volumene is egyre növekszik. Társaságunk jelenlegi technológiai adottságaival nem képes a megnövekvő mennyiségi igényeket saját technológia felhasználásával kiszolgálni. Cél az importált termékek kiváltása és saját hazai technológiaibázison történő gyártás.

 

A beruházás eredményeként kialakításra kerül az új gyártási és kiszerelési technológiai. A vírusvédekezés alapja a megnövekvő higiéniai elvárások (gyakoribb takarítás, több fertőtlenítés stb.). Ez jelentősen növelik a tisztitószer felhasználást, ami többlet megrendelést generált, amelyet a társaságunk csak részben képes ellátni. A megvalósításra kerülő projekt azonban megszüntetni a gyártási kapacitásokból eredő szűk keresztmetszetet, és lehetővé válik a nagy volumenű gyors és rugalmas gyártás. Másrészt kiváltásra kerül a higiéniai termékek körében az import áru, amelynek beszerzése egy esetleges újabb vírus helyzet esetén különböző nehézségekbe ütközik (pl.: határzár).

A fejlesztés során beszerzésre kerül 1 db töltőberendezés, 1 db sótalanvíz előállító rendszer, 1 db kiszerelő sor, 1 db elektromos targonca.

Megvalósul egy épület energetikai korszerűsítés is, ami magába foglalja a gyártó-és raktárcsarnokok falazatásnak és tetőszerkezetének hőszigetelése, a nyílászárók hőszigetelt típusra történő cseréje, valamint a lemez szekcionált kapuk hőszigetelt verzióra történő cseréje. Beépítésre kerül egy kombinált gáz-napkollektoros melegvíz előállító rendszert, egyúttal növelve a melegvíz előállítási kapacitásunkat, valamint csökkenteni az egyre dráguló gázfelhasználásunkat.

 

Az üzleti környezetben bekövetkezett változások az üzleti tevékenység tudatosabb, célirányosabb szervezését és irányítását igénylik, valamint a termékinnovációk beépülését a szervezet általános működésébe. Ennek elérése érdekében tanácsadó segítségével szeretnénk áttekinteni a jelenlegi gazdálkodási mutatóink értékét, felmérni a hitelképességünk és a gazdálkodási kockázataink, és egy 16 órás oktatás formájában betekintést nyerni az innováció menedzsment folyamataiba.

 

A GINOP_PLUSZ-1.2.3-21-2022-00423 számú projekt a Széchenyi 2020 program keretében, 2022.03.01-én kezdődött meg, a 70% támogatási arányú, 124 599 324 forintos európai uniós támogatás segítségével.

 

További információ kérhető:

Péter József

Telefon: +36(20) 320 0818

E-mail: info@chem-system.hu


ÍRJON NEKÜNK!