Pályázat

 

 

Befejeződött a Chem-System Kft. komplex fejlesztése

2024 / 02 / 14

 

A Chem-System Kft. nyíregyházi telephelyén befejeződött az „Tisztítószer gyártási technológia fejlesztése a Chem-System Kft-nél” című projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében elnyert 70% támogatási arányú, 124,6 millió forint feltételesen vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével.

 

A fejlesztés célja alapvetően egy olyan gyártási kapacitás fejlesztése volt, mely a koronavírus-járvány elleni védekezés szempontjából is releváns termékek gyártását teszi lehetővé, azonban a fejlesztés nem csak a korona vírus szempontjából fontos, hanem más egyéb járvány szempontjából is releváns fejlesztés. Mind az intézményihigiéniai (egészségügyi intézmények, oktatási intézmények) piacon, mind az élelmiszeripari piacokon belül egyre magasabb az igény a minőségi higiéniai termékekre, amelynek a megrendelési volumene is egyre növekszik. Társaságuk jelenlegi technológiai adottságaival már képes a megnövekvő mennyiségi igényeket saját technológia felhasználásával kiszolgálni, teljesült a cél az importált termékek kiváltása és saját hazai technológiai bázison történő gyártással.

A beruházás eredményeként kialakításra került az új gyártási és kiszerelési technológiai. A vírusvédekezés alapja a megnövekvő higiéniai elvárások (gyakoribb takarítás, több fertőtlenítés stb.). Ez jelentősen növelik a tisztitószer felhasználást, ami többlet megrendelést generált, amelyet a társaságuk a projektnek köszönhetően teljes egészében képes ellátni. A megvalósításra került projekt megszüntette a gyártási kapacitásokból eredő szűk keresztmetszetet, és lehetővé tette a nagy volumenű gyors és rugalmas gyártást. Kiváltásra került a higiéniai termékek körében az import áru, amelynek beszerzése egy esetleges újabb vírus helyzet esetén különböző nehézségekbe ütközött volna (pl.: határzár).
A fejlesztés során beszerzésre került 1 db töltőberendezés, 1 db sótalanvíz előállító rendszer, 1 db kiszerelő sor, 1 db elektromos targonca.
Megvalósult az épület energetikai korszerűsítés is, ami magába foglalta a gyártó-és raktárcsarnokok falazatását és tetőszerkezetének hőszigetelését, a nyílászárók hőszigetelt típusra történő cseréjét, valamint a lemez szekcionált kapuk hőszigetelt verzióra történő cseréjét. Beépítésre került egy Vákuumcsöves kollektor, melegvíz előállító rendszert, egyúttal növelve a melegvíz előállítási kapacitásunkat, valamint csökkenti az egyre dráguló gázfelhasználásunkat.

Az üzleti környezetben bekövetkezett változások az üzleti tevékenység tudatosabb, célirányosabb szervezését és irányítását igénylik, valamint a termékinnovációk beépülését a szervezet általános működésébe. Ennek elérése érdekében tanácsadó segítségével áttekintettük a jelenlegi gazdálkodási mutatóink értékét, felmértük a hitelképességük és a gazdálkodási kockázatainkat, és egy 16 órás oktatás formájában betekintést nyertünk az innováció menedzsment folyamataiba.

A GINOP_PLUSZ-1.2.3-21-2022-00423 számú projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében, 2022.03.10-én kezdődött meg, és 2024.02.14-én fejeződött be, a 70% támogatási arányú, 124 599 324 forintos európai uniós támogatás segítségével.

 

További információ kérhető:

Péter József

Telefon: +36(20) 320 0818

E-mail: info@chem-system.hu


ÍRJON NEKÜNK!